תמ"א 38 פינוי בינוי

תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (תמ"א 38) התקן הישראלי לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה, ת"י 413, נכנס לתוקף בשנת 1975. לפי ההערכות, מרבית המבנים שנבנו בישראל עד שנת 1980 אינם עומדים בדרישות תקן זה. עלות חיזוק המבנים והתאמתם לתקן גבוהה יחסית. מטרתה של תמ"א 38 היא לאפשר קבלת היתר בנייה לחיזוק מבנה ולעודד בעלי בתים לחזק את המבנים שבבעלותם. כאשר התמריץ העיקרי לבעלי הבתים הנובע מהתוכנית הוא הענקת זכויות בנייה (לצורך מימון החיזוק).

תיקון 2 לחוק

בתחילת 2010 אושר התיקון השני לתמ"א 38 המכונה תמ"א 38/2. התיקון מאפשר הריסת מבנה והקמת בניין חדש במקומו. המחוקק יוצא מתוך הנחה, כי בניית בניין חדש מן היסוד עדיפה על שילוב ו/או חיבור הבניין הישן עם הרחבות הדירות ותוספות הבניה מלמעלה. היתרון הגדול מבחינת הדיירים הוא בכך שהם מקבלים בניין חדש לחלוטין הכולל חנייה לכל הדיירים, לובי מודרני וכיו"ב.
לאור השינויים בתחום החליטה הנהלת החברה להתמקד בפרויקטים של תמ"א 2 (פינוי בינוי).משמע הדבר שניתן לקבל את זכויות הבנייה המוקנות מכח התמ"א 38 גם במקרה של הריסת המבנה והקמת בניין חדש ,בתוספת לזכויות התבע"יות החלות על אותו מגרש.
מהלך זה יוצר מערכת אישית לאורך פרק זמן ארוך, בין החברה לדיירים. שיתוף הפעולה והעבודה המשותפת מבטיחים את טיב הבניין הסופי ושביעות רצון כלל הדיירים.

התמורה לבעלי הדירות בעסקת פינוי בינוי:

1. הריסת המבנה הישן והקמת בניין חדש בסטנדרט גבוה ובהתאם לתקני הבנייה החדשים.
2. הגדלת שטח הדירה .
3. תוספת ממ"ד.
4. מרפסת שמש.
5. חנייה.
6. שכ"ד, החברה תממן את הדיור החלופי למשך תקופת הבנייה.
7. ערבויות חוק מכר על שווי הדירה החדשה וכן ערבות בנקאית לתשלום שכ"ד.
8. פיקוח עליון.
9. שירותי הובלה.
10. ייעוץ משפטי.
11. כל המיסים חלים על החברה.